Van idee naar oplossing

Of je nu kleine of grote data- en AI-ambities hebt, met een gerichte of algemenere vraag: als jij aan de slag wilt met jouw data en AI, dan kunnen wij je helpen!

lightbulb
search
local_pizza
Starten met data en AI

Ontdek jouw data- en AI-mogelijkheden

Steeds meer organisaties werken datagedreven. AI is steeds meer een hot-topic. Maar wat kan je er nu eigenlijk allemaal mee? Is het iets voor jou? Wanneer kan je daarmee aan de slag? Wij beantwoorden graag al je vragen, in het bijzonder...

"Is Artificiële Intelligentie nuttig voor mijn organisatie? En hoe dan?"

Samen komen we erachter of en hoe dit het geval is. Via een kort gesprek of via een uitgebreide workshop – afhankelijk van jouw wensen, jullie voorkennis en/of de complexiteit van jullie processen – brengen we in kaart waar jouw kansen liggen.

Ter inspiratie en/of als begin van je reis naar een menselijke, datagedreven organisatie.

Wil je ontdekken waar jouw AI-kansen liggen?

Terug naar bovenchevron_right
Meer leren over data en AI

Adoptie begint bij begrip

Niet alleen aan de start van je 'AI-reis' is het belangrijk om te weten waar je het over hebt als je het over AI hebt. Ook tijdens het ontwikkelen en gebruiken ervan is dit essentieel.

Weten jouw werknemers, collega's of leidinggevenden waar je mee aan de slag bent of gaat? Begrijpen die wat de impact op hen zal zijn? Vergeet hen niet te includeren voor optimaal begrip en zo ook acceptatie.

Van basis- tot specialistische AI-kennis

Voor, tijdens of na het ontwikkelen van AI-oplossingen, geven we kennissessies waar nodig en voor wie nodig. Van het MT tot de data scientists. Alles wat nodig is zodat jouw organisatie optimale waarde uit AI kan halen.

Bijvoorbeeld:
 • Wat is AI eigenlijk?
 • AI in de praktijk: waar moet je op letten?
 • Uitlegbare AI
 • AI & Privacy
 • AI in de [zorg, industrie, media, bedrijfsvoering, ...]
 • Machine Learning (ML)-technieken als Deep Learning, Active Learning, Federated Learning, Natural Language Processing (NLP), Neural Networks, etc.
"De samenwerking met Landscape overtrof al onze verwachtingen. De resultaten zijn veelbelovend en het meer leren over machine learning was erg waardevol voor toekomstige projecten."
Isabelle Balzer
RAG
Terug naar bovenchevron_right
De diepte in

Onderzoek & Ontwerp jouw AI-aanpak

Een tof AI-idee is soms niet meer dan dat: 'een tof idee'. Soms is het een idee dat niet realiseerbaar is of geen echte toegevoegde waarde zal leveren. Maar soms is dat het wel!

Dit hangt af van een hoop randvoorwaarden: je data, je mensen, je infrastructuur, je processen, de wet... En als je deze randvoorwaarden vergeet mee te nemen, is de kans op het goed landen van een nieuwe AI-oplossing echt een stuk kleiner. En dat is zonde!

"Het is zonde om tijd en geld in een AI-oplossing te stoppen om er later achter te komen dat het niet bruikbaar is."

Daarom is het belangrijk eerst die randvoorwaarden – en de ware uitdaging – te onderzoeken.

Start met een Solution Design

In het Solution Design (SD)-traject duiken we samen met jou dieper je organisatie in. Het doel hiervan is om een goede schatting te kunnen geven van de omvang van zowel je uitdaging als een mogelijke AI-oplossing.

Aspecten waar we naar kijken, zijn onder andere:

 • De betreffende processen
 • De data
 • De gebruikers, hun gebruik en hun wensen
 • Onderliggende theoriën
 • Infrastructuur en toegang
 • Sector- en vakspecifieke voorwaarden

Op basis hiervan maken we een plan van aanpak en schatting van de projectomvang, zodat we zo snel mogelijk de meest waardevolle, haalbare ideeën kunnen omzetten naar een werkend product.

Terug naar bovenchevron_right
Haalbaarheid is veelzijdig

Direct met een PoC beginnen?

Haalbaarheid heeft niet alleen maar met je data en technieken te maken. Het is van heel veel meer afhankelijk. Wij zien veel te vaak dat er direct de data ingedoken wordt zonder plan. Om te kijken of er leuke dingen uitgehaald kunnen worden. Om te kijken of een techniek werkt, zonder na te denken over of deze überhaupt uiteindelijk van toegevoegde waarde zal zijn. Onze tip?

Begin niet zomaar met data te stoeien.

Identificeer eerst wat de échte uitdaging en de randvoorwaarden van je bestaande processen, mensen en infrastructuur zijn. Daarná kan je lekker aan de slag met je data.

"Landscape heeft goed met ons meegedacht en rekening gehouden met het karakter van onze organisatie. Wij van ARTIS zijn erg blij met de expertise die Landscape ingebracht heeft om data in heel de organisatie voorop te zetten."
Janne Lambermont
ARTIS
Terug naar bovenchevron_right
Aan de slag met algoritmes

Ontwikkel waardevolle AI-oplossingen

Overtuigd van het plan? Onze data scientists gaan graag met je aan de slag. Samen met jouw team ontwikkelen we de AI- en machine-learning-modellen die je nodig hebt. Dat doen we op een agile manier, gericht op efficiënt werken aan de oplossing die de meeste waarde biedt. Van proof of concept naar werkende AI-implementatie. Altijd met een oog op veilig en fijn gebruik.

Met 'state of the art' data-science

Hoewel jong van geest, draaien we met Landscape (2014) al best een tijd mee. We hebben ervaring met verschillende typen data (tekstdata, sensordata, beelddata, …) en werken met verschillende data-science-technieken die in meerdere sectoren in te zetten zijn, zoals:

Zonder overbodige complexiteit

Hoe tof we het ook vinden om met de nieuwste en coolste technieken te werken, vinden we het belangrijker dat je zo snel en zo simpel mogelijk krijgt wat je nodig hebt. Ingewikkelder is namelijk zeker niet altijd beter. Wij zullen altijd simpelere en complexere technieken vergelijken en je adviseren over wat de beste aanpak is.

Terug naar bovenchevron_right
"One size does not fit all"

Maatwerk voor echte waarde

Zoals we vaker zeggen: "AI is niet slim." Ook de meeste 'state-of-the-art' technieken zorgen ervoor dat je een computer slechts hele specifieke taken aan kunt leren. Op basis van specifieke situaties en specifieke data. En gezien elke organisatie anders is, andere processen heeft en andere data bezit, is het heel lastig (als het al legaal is) om modellen 1-op-1 te hergebruiken.

Daarom zullen we altijd maatwerk leveren. Zodat je alleen maar krijgt waar je wat aan hebt.

Met brede kennis die we kunnen hergebruiken

Doordat we de afgelopen tijd al heel wat vraagstukken hebben opgelost in verschillende sectoren, hebben we een brede kennisset en 'toolkit' opgebouwd. Deze kunnen we op verschillende manieren inzetten om te bereiken wat jij nodig hebt.

Voor het verantwoord tackelen van nieuwe uitdagingen

Daarnaast houden we ervan om onszelf altijd uit te blijven dagen en nemen we geen genoegen met 'het werkt dus het zal wel goed gaan'. Wij vinden uitlegbaarheid erg belangrijk en zullen dus altijd doorwerken totdat we elke techniek grondig beheersen.

En daar kan jij van profiteren!

"Met de hulp van Landscape krijgen de ondersteunende diensten van Universiteit Leiden grip op concrete mogelijkheden om AI en overige Data Science technieken in te zetten. Ze bieden een uitstekende dienst in het helpen opstellen van business cases voor het daadwerkelijk implementeren van projecten!"
Pim Overgaauw
Universiteit Leiden
Terug naar bovenchevron_right