Wij zijn jouw datapartner

Wij zijn Landscape: een kleine organisatie met een groot hart voor data. Sinds 2014 helpen wij anderen als datapartner met het op een waardevolle manier inzetten van data en AI in hun organisatie. Van algemeen idee tot en met geïmplementeerde oplossing.

Onze visiekeyboard_arrow_rightOnze waardenkeyboard_arrow_rightOns teamkeyboard_arrow_rightOnze houdingkeyboard_arrow_rightOnze dienstenkeyboard_arrow_rightOnze banenkeyboard_arrow_right
Onze visie

De mens versterkt door data en AI

Wij geloven dat data science, machine learning en AI heel veel waarde kunnen leveren voor de mens. Door de mens te ondersteunen en niet per se te vervangen. Door tijd en energie vrij te maken zodat de mens kan focussen op dat waar ze echt goed in zijn. Door duurzame oplossingen te bouwen en geen 'speeltjes'.

wallpaper
Onze waarden

Door eerlijkheid, uitlegbaarheid en breder denken

Data en AI op een waardevolle manier inzetten, kan je volgens ons alleen doen als je eerlijk blijft, weet wat je technisch gezien aan het doen bent en de mens altijd centraal zet.

Het volgende kun je ons dus aan houden:

1We zijn eerlijk over AI

AI is een hype. Volledig terecht, want je kunt er prachtige dingen mee. Maar… dat geldt niet voor iedere organisatie of situatie. Soms is AI niet de juiste oplossing. Bij Landscape vertellen we altijd het volledige, eerlijke verhaal. We zetten AI alleen in als we in de toepassing geloven.

2We zetten de mens vóór de AI

AI is een tool (en geen doel). En net als iedere andere tool, kun je die op verschillende manieren inzetten. Wij voelen een sterke verantwoordelijkheid om AI op de juiste manier in te zetten. Dit zijn onze drie gouden regels:

  • De beslissingen van een model zijn uitlegbaar.
  • Er wordt rekening houden met de impact op de organisatie en gebruikers. Bij het ontwikkelen van oplossingen staat de gebruiker centraal.
  • We gaan veilig met data om. We gebruiken verschillende methoden als pseudonimisatie, anonimisatie en federated learning, waarbij we de letter en de geest van de AVG volgen.

Meer over onze projectenkeyboard_arrow_right

3We kijken verder dan het algoritme

Bij het implementeren van AI gaat het nooit om alleen de techniek. Het ontwikkelen ervan is één, maar als het niet gebruikt wordt, is dat zonde van de investering. Daartoe is het belangrijk dat je rekening houdt met meerdere randvoorwaarden, van mens en kennis tot governance. Door jarenlange ervaring met een breed scala aan projecten in verschillende sectoren, weten we waar je op moet letten en hier helpen we je graag bij. Daarbij werken we graag nauw samen, omdat jij jouw business toch altijd het beste kent!

Meer over onze dienstenkeyboard_arrow_right
Terug naar bovenchevron_right
Ons team

De mensen achter de AI

Niet alleen moeten data- en AI-oplossingen gericht zijn op mensen, ze worden ook nog eens gemaakt door mensen! Dit zijn die van ons!

Erwin
Avalon
Fabian
Fedde
Frederique
Jacob
John
Lianne
Sem
Swier
Thomas
Valentin

Wij zijn Landscape

Het Landscape-team bestaat uit een leuke club van slimme koppen met diverse achtergronden en expertises in o.a. informatica, business, wiskunde, psychologie, ontwerp en natuurkunde. Wat we allemaal gemeen hebben is een liefde en gevoel voor data en de drive dit met anderen te delen.

We stellen je graag aan iedereen voor:

Erwin Haas

Erwin Haas

Oprichter & CEO

Houdt van kaas
Erwin kan als geen ander mensen enthousiasmeren voor data, door helder uit te leggen hoe je het kan inzetten om problemen op te lossen. Hij is het meesterbrein achter Landscape, en je kan hem alles vragen over Machine Learning, Artificial Intelligence en Data Science in het algemeen. Erwin heeft een technische achtergrond en studeerde informatica aan de Universiteit Leiden (met een minor in Business Management).
Avalon van Binsbergen

Avalon van Binsbergen

People & Process Lead

Houdt van fluffy dieren
Avalon vindt het belangrijk dat andere mensen happy zijn. En ze ziet graag dat een organisatie daar op een leuke en efficiënte manier aan werkt. Ze studeerde Wiskunde, daarna Psychologie en die bijzondere route leidde haar naar eerder werk in recruitment, business & IT en onderwijsondersteuning. En nu dus als People & Process Lead bij Landscape.
In haar vrije tijd kijkt Avalon naar voetbal (AZ!) en – bij voorkeur slechte – realityseries. Ze speelt veel Mariokart op haar telefoon en is vrijwilliger op de dierenweide bij haar in de buurt, met veel wollige diertjes!
Fabian Langer

Fabian Langer

Data Scientist

Houdt van Dungeons & Dragons
Als data scientist doet Fabian aan data-verwerking, data-analyse en machine learning. Met zijn achtergrond in computer science zorgt hij voor stabiele code, automatisering en efficiëntie. Hij vindt het belangrijk dat producten toegevoegde waarde bieden en niet alleen gemaakt worden om ze te maken. Daarom houdt hij zich ook graag bezig met business-benodigdheden identificeren, functioneel product-ontwerp en consulting. In zijn vrije tijd is hij veel aan het lezen, sporten en graag onder gezelschap.
Fedde van der Lijn

Fedde van der Lijn

Product Owner

Houdt van NBA-basketbal
Als product owner staat Fedde met één been in de technologie en één been in de toepassing. Zijn taak is om een eerste analyse te maken van een probleem en het datascience-team van Landscape in stelling te brengen. Hij is gepromoveerd in de automatische analyse van MRI scans aan het Erasmus Medisch Centrum en raakte daar besmet met het data science virus. Verder werkte hij als wetenschapsvoorlichter bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica en als productmanager bij een zakelijke dienstverlener. Bij Landscape komt dit alles bij elkaar. Daarnaast doet Fedde aan Krav Maga, houdt hij van koken en volgt hij de Amerikaanse basketbalcompetitie op de voet.
Frédérique de Paus

Frédérique de Paus

Contentontwikkelaar

Houdt van beeld en taal
Frédérique ziet overal kansen in en focust op zowel het grote plaatje als de kleinste details. Met een achtergrond in wiskunde, informatica, business en psychologie heeft ze zowel een oog voor de ‘hard’ als de ‘soft side of science' en brengt ze die graag bij elkaar. Een goede beleving creëren is voor haar erg belangrijk en ze is graag creatief bezig met beeld en taal. Of het nu gaat om het tekenen van portretten, het ontwerpen van bier-etiketten of het schrijven van teksten: bring it on!
Jacob Boon

Jacob Boon

Data Solution Consultant

Houdt van programmeren
Jacob is Data Scientist, JS developer, grafisch ontwerper, de jongen die de financiën doet... Er is vrijwel geen onderdeel van Landscape waar hij zich niet inhoudelijk mee bezighoudt. Jacob heeft als achtergrond wiskunde (en een beetje scheikunde), wat hij studeerde in Leiden. Hij werkte eerder als grafisch en UI ontwerper. Hij besteedt zijn vrije tijd graag aan knutselen in Adobe en in het echt, gamen, koken en Dungeons & Dragons.
John Gunn

John Gunn

Data Scientist

Houdt van hoppende vogeltjes
John is Data Scientist bij Landscape, met een achtergrond in zowel Computer Science als Mechanical Engineering. Hij is praktisch ingesteld, met een sterke basis in de statistiek, alsmede het vertalen van goede concepten naar goede producten. Naast zijn technische kennis, is hij ook goed in het overbrengen van ideeën, mits hij zijn ochtendkoffie heeft gehad. Hij heeft een passie voor sporten, gym, meditatie en lange wandelingen luisterende naar een audiobook.
Lianne Klaver

Lianne Klaver

Product Owner

Houdt van pottenbakken
Lianne heeft een achtergrond in neuroscience, waar ze onderzoek deed naar communicatie in het brein. Net als onze hersenen, vormt ook zij graag verbindingen en samenwerkingen. Ze is dan ook helemaal op haar plek als Product Owner, waar ze met enthousiasme de brug tussen de klant en het data science team slaat. Ze zoekt daarbij naar de balans tussen verbreden en verdiepen en naar creatieve oplossingen om van klantwens tot een waardevol eindproduct te komen. Haar enthousiasme voor creativiteit en balans uit zich ook buiten haar werk: haar vrije tijd wordt gevuld met pottenbakken, yoga en klimmen.
Sem Kluiver

Sem Kluiver

NLP-Stagiair

Houdt van reizen
Sem schrijft op dit moment zijn scriptie bij Landscape en is bijna afgestudeerd van de Master Computer Science met richting Artificial Intelligence aan het LIACS. Met een brede interesse in de meeste vormen waarin AI tegenwoordig voorkomt, wordt hij enthousiast over veel projecten en toepassingen. Zéker als er een audio/visueel aspect aan zit. Dan wordt hij éxtra blij. Voor zijn scriptie focust hij op Natural Language Programming (NLP) en buiten werk om is hij graag bezig met fotografie, knutselen en piano spelen.
Swier Heeres

Swier Heeres

Data Scientist

Houdt van gletsjers
Swier is de data-cruncher van Landscape. Geef hem een grote bak data (het liefst netjes en gestructureerd) en hij zal niet rusten tot de computer er hard aan heeft lopen rekenen. Swier studeerde natuurkunde en klimaatwetenschappen in Leiden en in Utrecht. Hij houdt van nieuwe inzichten uit data halen, met de nieuwste en slimste algoritmes.
Thomas Mons

Thomas Mons

Data Scientist

Houdt van geschiedenis
Thomas is data scientist bij Landscape. Hij studeerde wiskunde en natuurkunde in Utrecht. Zijn passie voor Data Science en AI ontwikkelde hij tijdens zijn werk op het CERN en bij diverse andere experimenten in de deeltjesfysica. Als data scientist focust Thomas op de toegevoegde waarde van data voor de business. Daarom werkt hij graag pragmatisch en lean.
In zijn vrije tijd gaat Thomas graag naar concerten en festivals, ook is hij voorzitter van een jeugdvereniging voor geschiedenis.
Valentin Buchner

Valentin Buchner

Data Scientist

Houdt van bergen
Valentin ontwikkelt bij Landscape data science oplossingen naast zijn master Artificial Intelligence. Hij heeft zijn passie gevonden tijdens z'n minor Data Science en AI in zijn bachelor. Daar leerde hij al snel het enorme potentieel van machine learning voor bedrijven en organisaties. Als hij niet achter zijn bureau zit sport hij graag in de buitenlucht, hij houdt van kanoën, snowboarden, calisthenics en basketbal.
Terug naar bovenchevron_right

Onze oorsprong

Landscape is opgericht in 2014 door Erwin Haas en Lucas van der Meer, toen master-studenten aan de Universiteit Leiden. Ze wilden beiden altijd al ondernemen, en samen besloten ze hun gedeelde passie in te zetten om andere mensen te helpen met data.

Dit doet het huidige Landscape nog steeds, met een uitgebreide focus op AI. Machine Learning en AI zijn voor ons niet nieuw, maar de interesse in en vraag ernaar wel!

wallpaper

Onze houding

Wat kun je van ons verwachten wanneer we samen aan een project werken?

Doortastend en nieuwsgierig

Wij leveren de beste resultaten als we precies begrijpen wat jij nodig hebt, dus we doen ons uiterste best om jouw problemen te doorgronden voor we ze aanpakken. We willen de onderliggende processen begrijpen voor we oplossingen aandragen, en zullen vaak vragen... 'Waarom?'

Brede visies en duurzame voorstellen

Wij gaan graag langdurige en betekenisvolle relaties aan. Bij elk project zullen we dan ook je complete organisatie, de markt en toekomstige technieken in ons achterhoofd houden. We helpen je graag aan duurzame oplossingen, die langdurig waarde leveren en met enthousiasme gebruikt worden.

Open en nuchter

We communiceren eerlijk over wat realistische verwachtingen zijn en wat we rederlijkerwijs kunnen bereiken. We willen dat jij begrijpt hoe we waarde voor je creeëren: we laten zien hoe onze modellen werken en hoe die de data gebruiken. We nodigen je uit om betrokken te zijn en geven regelmatig updates.

Eerlijk en onafhankelijk

Wij ontzenuwen hypes, in plaats van ze te proberen te verkopen. We geloven dat (AI-)oplossingen helder en uitlegbaar moeten zijn, maar vooral ook realistisch. Ons advies zal misschien niet altijd zijn wat je wil horen, maar we zullen zeggen waar het op staat en altijd eerlijk zijn. In jouw voordeel.

Ontspannen en informeel

Wij hechten aan aangename, persoonlijke communicatie en een ontspannen werkomgeving waar iedereen als gelijke wordt behandeld. Zo hebben we de ruimte om creatieve oplossingen te verzinnen en discussies effectief en onomwonden te voeren. :).

Terug naar bovenchevron_right